Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

Pancake Day v hodině angličtiny

Pancake Day v hodině angličtiny

Dne 12. března v úterý si žáci 6.A s paní učitelkou Wollrabovou připravili krásný start dne ve formě ochutnávky a soutěže o nejlepší palačinku. Dozvěděli se, jak a s čím se v Anglii nejčastěji palačinky jí a jaké soutěže se běžně pořádají.

Pancake Day neboli Shrove Day je vlastně masopustní úterý, na které se připravují palačinky. Předchází půstu, který se v křesťanské kultuře drží čtyřicet dní. Přestože letos datum „Pancake Day“ připadlo již na 13. února, rozhodli jsme se oslavu z organizačních důvodů posunout.

A jak má taková správná palačinka po anglicku vypadat? Jedná se o velmi tenké palačinky, v Anglii tradičně podávané s citronovou šťávou a cukrem. Žáci si ale ochutnávku obohatili a zpestřili různým množstvím náplní, a to sladkých i slaných.

Vítěze bylo velmi těžké určit, ale nakonec se všichni shodli, že letošním hitem se stává palačinka s nugátovou náplní a banánem a pak variace amerických palačinek s čerstvým ovocem.

 

A recipe for pancakes:

An egg

Vanilla sugar

A pinch of salt

250 ml milk

100 g all the purpose flour