Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - dopravní omezení před školou

Anifilm 2024

Na letošní ročník Anifilmu jsme měli pouze jeden den, takže jsme se rozhodli si ho užít na maximum. Nejdříve jsme navštívili výstavu v Paláci Liebieg MUŽ, KTERÝ ZASTAVIL ČAS. Tam jsme se dozvěděli  informace o Muybridgeově legendární fotografii, předchůdci dnešní animace.

Hned potom jsme spěchali na výstaviště na film TITINA, PSÍ POLÁRNICE. Příběh jednoho z největších lidských dobrodružství – dobytí severního pólu v roce 1926 – viděný očima malého teriéra Titiny. Roztomilá čtyřnohá tulačka okouzlí italského konstruktéra Umberta Nobileho natolik, že si ji vezme domů. Titinu ovšem nečeká jen teplý pelíšek. Jejího nového pána osloví Roald Amundsen, který si u něj objedná vzducholoď, na níž hodlá dobýt severní pól. Titina u toho samozřejmě nemůže chybět.

Na závěr celého dopoledne jsme navštívili výstavu v Severočeském muzeu ZA HRANICE ANIMACE, kterou Anifilm připravil pro Severočeské muzeum. Zaměřuje na na filmy, v nichž klíčovou roli hrají voděné loutky.