Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - Velikonoční prázdniny a informace k ZÁPISU do 1. ročníku 18.4.2024

Drážďany (Húsková)

Ve středu 12. prosince se 27 žáků 9. třídy a 8.A vypravilo pod vedením paní učitelky Húskové a Šulcové vlakem do adventních Drážďan. Množství lidí ve vlaku i na trzích svědčilo o oblíbenosti této každoroční atrakce.  Počasí nám přálo, a tak jsme si v klidu prošli adventní trhy u sochy zlatého rytíře Friedricha Augusta III. , dále pak na Neumarktu a hlavní trhy na Altmarktu. Všude nás obsluhovali usměvaví, vlídní prodavači, kteří svým přístupem pomáhali šířit (před)vánoční pohodu.
Všichni jsme navštívili Muzeum porcelánu, někteří z nás později využili možnosti a prohlédli si i Frauenkirche a to nejen zvenčí, ale i zevnitř. Více či méně ověšeni vánočními dárky, ale v každém případě dostatečně  vánočně naladěni jsme nasedli do podvečerního spoje, který nás dovezl zpět do Liberce. Nezbývá mi než poděkovat všem účastníkům za pohodovou akci a popřát nejen jim FROHE WEIHNACHTEN…