Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.

Více informací
Základní škola a Mateřská škola Barvířská Liberec

Důležitá sdělení - ředitelské volno

2017 Recitační soutěž (Loumová)

14. února 2017 se na naší škole konala každoroční přehlídka mladých recitátorů. Ta letošní se nesla v duchu slov starořeckého filozofa, dramatika, klasika tragédie a básníka  Eurípida. Jeho slavný citát „I ten, kdo nikdy nebásnil, přec stát se může silou lásky básníkem“  se stal mottem letošní soutěže.
Úterním dopolednem mladé recitátory provázeli moderátoři Klára Loulová, Viky Aleksij, Kája Krausová a Jirka Hamák.
Přehlídky se zúčastnilo 6o žáků, kteří byli rozděleni do 5 kategorií podle věku.  Na začátku akce se podařilo opět prolomit (tak, jako v roce předcházejícím) trému účinkujících zajímavou prezentací  doplněnou  písněmi oblíbených interpretů.
Básníci všech dob sahali po peru obvykle pod vlivem silného citového zážitku. Někdy je báseň jasná a prostá, jindy zase zašifrovaná jako rébus, jehož tajenka je ukryta mezi řádky. Určitě se děti své tajenky a rébusy z recitační soutěže odnesly. Své básně totiž přednášely procítěně. Bylo vidět, že jim na konečném výsledku velmi záleží.  I letos si mohly vyzkoušet přednes do bezdrátového mikrofonu.
Všem účinkujícím patří poděkování a uznání za předvedené výkony.
Do okresního kola postoupili Antonín Mergl a Kateřina Ducháčková.